Hondenschool 4feet

                 Hoopers

Hoopers 

Hoopers is een leuke, volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Deze sport is geschikt voor elke hond. De oorsprong ligt bij de sport Agility (behendigheid). 

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen in Hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler.

Hoopers hanteert aangepaste aanleertechnieken. Het aanleren van de oefeningen gebeurt 'drukvrij'. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft. 

Uiteindelijk kan de hond een parcours zelfstandig afleggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler, die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen. Bij Hoopers Nederland leren wij de hindernissen dusdanig aan, dat de handler op afstand de hond kan dirigeren langs en door de hindernissen.

Hoopers is een volwaardige sport, maar kan ook worden gebruikt om jonge honden voor te bereiden op agility en het is tevens een prachtige sport voor honden die door ouderdom of blessures niet meer kunnen deelnemen aan agility. De minimale lichamelijke belasting bij Hoopers maakt het een sport voor alle honden in alle leeftijden.

Bij hoopers maken we gebruik van tunnels, tonnen en hoopers! En bij de hogere groepen komen er meerdere onderdelen bij!

Bekijk de video om een indruk van de hoopers lessen te krijgen! Dit zijn filmpjes van verschillende niveaus.